0 item - € 0,00
Bel ons direct 045 5631885

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Waarom zonnepanelen aanschaffen?               

Zonnepanelen zijn niet alleen een ecologisch verantwoorde keuze. U bespaart ook veel geld op uw energierekening. Bij een goede zonnepaneel-installatie heeft u meer dan 25 jaar zonne-energie opbrengst. Afhankelijk van het type installatie bedraagt de  terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Wij adviseren altijd om een zonnepaneel-installatie aan te schaffen met Europese garantie en geïnstalleerd door een erkende pv-installateur. Er zijn afhankelijk van particuliere of zakelijke aanschaf diverse subsidies beschikbaar. 

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van zonnepanelen? 

Als groothandel in zonne-energie hebben wij jarenlange ervaring met zowel Aziatische als Europese producten. In het verleden hebben wij producten betrokken uit beide werelddelen. Door het grote kwaliteitsverschil en de geringe meerprijs voor Europese producten/garanties adviseren wij echter altijd te kiezen voor Europese producten. Door de enorme vraag naar zonnepanelen is het aanbod van zowel producten als aanbieders erg groot.  Helaas hebben niet alle fabrikanten en installateurs de kennis in huis om een zonnepaneel-installatie correct te berekenen en te instaleren. Laat u daarom goed informeren en vergeet niet dat prijsverschillen vaak voortkomen uit de aangeboden kwaliteit van zowel het product, installatie als service. 

Wat is het verschil tussen poly en mono zonnepanelen? 

Het verschil zit vooral in de kleur en de vorm van de zonnecel. Poly-kristalijn zonnepanelen hebben een blauw paarse kleur en de zonnecellen zijn vierkant. De mono-kristallijn zonnepanelen ogen eerder zwart  en zijn een betere keuze voor schuine daken. Deze zonnecellen hebben meestal afgeronde hoeken. Het vermogen van een mono-kristalijn zonnepaneel is hoger dan een poly-kristalijn. De aanschafprijs van een mono-kristalijn zonnepaneel is echter hoger dan een poly-kristalijn zonnepaneel. Om een goede keuze te maken moet  u zichzelf de volgende vragen stellen: Vind ik esthetische eigenschappen belangrijk? Hoeveel ruimte heb ik beschikbaar op het dak? Hoeveel vermogen heb ik nodig om mijn energieverbruik op te wekken? 

Wat is een dunne-film zonnepaneel?

Deze panelen zijn een stuk lichter in vergelijking met poly en mono zonnepanelen. Tevens zijn deze zonnepanelen goedkoper per Wp. De hellingshoek, oriëntatie en lichtintensiteit spelen een veelal kleinere rol dan bij conventionele silicium zonnecellen. Deze panelen presteren daarom ook goed onder zwakke licht omstandigheden. De opbrengst op jaarbasis is hoger en daken welke niet optimaal zijn georiënteerd kunnen toch worden gebruikt om energie op te wekken. Dunne-film zonnepanelen zijn vooral geschikt voor toepassing op zeer grote daken en veldopstellingen. 

Heb ik een vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen?

In de meeste gevallen is er geen (omgevings-)vergunning nodig voor de plaatsing van zonnepanelen. Soms is er wel een vergunning nodig, bijvoorbeeld als het niet past binnen het plaatselijke bestemmingsplan. Om een zonnepaneel vergunningvrij te mogen plaatsen moet er aan een aantal voorwaarden voldaan worden. In de folder van de Rijkoverheid vindt u de voorwaarden. 

Kan ik subsidie aanvragen voor de aanschaf van zonnepanelen?

Het is niet meer mogelijk om als particulier subsidie aan te vragen om zonnepanelen te kopen. Sommige gemeenten hebben een eigen subsidiepot voor particulieren voor de aanschaf van zonnepanelen. Op www.energiesubsidiewijzer.nl kunt u erachter komen of er in uw gemeente subsidie of leningen worden verleend. 

Kan ik de btw van mijn installatie terugvorderen? 

Als u als particulier zonnepanelen koopt dan kunt u de btw op aanschaf en installatie terugvragen van de Belastingdienst. Bij een standaardpakket van zes zonnepanelen (1440 wattpiek) à 2.900 euro levert dit ruim 400 euro op: zo´n 15 procent van uw investering. Op de website van Milieu Bewust leest u stap voor stap hoe u de btw kunt terugvorderen. 

Scroll to Top

Contactgegevens

Tel: 045-5631885

Email: info@lisep.nl

Adres

Ridderhoenstraat 182 

6433EH Hoensbroek

Nieuwsbrief